Varen op de Vecht met de Hendrik van Zuylen, Startpagina

» Rondvaarttochten!
» Uitbuiken op de Vecht
» Trouw service
» Arrangementen
» History de Vecht

» Tarieven
» Reserveren
» Contact informatie
Vechtvaart

U stapt in De Leven, bijvoorbeeld op in Maarssen waarvandaan vervolgens de Vechtroute gevaren wordt. Afhankelijk van de tijdsduur komt de route langs plaatsen als Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis, Loenen, Nigtevecht en terug via bijvoorbeeld de Loosdrechtse plassen. Wijzigingen in de route zijn in overleg uiteraard mogelijk.
De Vecht is een zeer mooie rivier die zijn oorsprong vind in Utrecht waar hij gevoed wordt door water uit de Rijn, komende in Utrecht via de Kromme-Rijn wat ooit 3000 jaar geleden de hoofdstroom van de Rijn was.
Varen op de vecht met de Hendrik van ZuylenIn die tijd was de vecht een nog niets betekenend beekje.
In de loop der jaren is de vecht uitgegroeid tot een redelijk volwassen rivier waar zo nu en dan moderne beroepsvaart gebruik van maakt.

Amsterdamse kooplieden lieten hier in de gouden eeuw hun landhuizen bouwen, de meeste van deze woningen zijn nog volledig intact en het best te bezichtigen vanuit de boot op de rivier.
De vecht wisselt schitterende natuur af met boeiende cultuur.

 

Plaatsen onderweg: Utrecht, Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis, Loenen a/d Vecht, Vreeland, Nichtevecht, Nederhorst den Berg, Weesp en Muiden. Vele kleine ophaal bruggetjes lopen over de rivier de vecht, geen van deze bruggen hindert dus de doorvaart.
De Vecht mond uit in het IJmeer bij Muiden

Copyright © 2007 All. Incl | Varen met Hendrik. | E-mail |Webdesign: Tjebz Design www.tjebz.nl
De home pagina van www.varenmethendrik.nl